TROUWJURKEN JAREN 20

Zijaanzicht van de Eartha trouwjurk met zicht op de doorzichtige rug en de vloeiende fit-and-flare stijl.

VINTAGE CHARME

TROUWJURK UIT DE JAREN 20

Heb je weleens een trouwjurk uit de jaren 20 gezien? Trouwjurken in de stijl van de jaren 20 zijn elegant en speels, waardoor deze jurken vaak gedragen worden door bruiden die voor hun speciale dag op zoek zijn naar een vleugje vintage charme. Deze parels zijn geïnspireerd door de Great Gatsby stijl. De trouwjurken uit dit decennia breken met de traditionele korsetten en hoepelrokken en vallen losjes langs het lichaam. Welke bruidsjurk uit deze tijd is jouw favoriet?


LET’S MEET SOON!



THE BEST BRIDAL EXPERIENCE ÉVER!

jAREN 20 BRUIDSJURK: NIEUWE DEFINITIE VAN ELEGANTIE

Zoals we al vertelden was de tijd van de hoepelrokken en traditionele korsetten. Het silhouet van dit decennia is meer ontspannen en recht. De jurken waren niet strak zoals in het decennia ervoor, maar vielen juist losjes langs het lichaam. Een trouwjurk in jaren 20 stijl valt losjes langs het lichaam en is niet langer dan tot de knie. Dit is een gedurfde keuze voor die tijd. Een bruidsjurk uit de jaren 20 wordt gekenmerkt door de prachtige details die je terugziet in de ontwerpen.

Pronovias Rhodium close-up van de elegante kralenpatronen.

kenmerkende details

Trouwjurken uit de jaren 20 staan bekend om de prachtige details. Denk hierbij bijvoorbeeld aan delicaat kralenwerk, verfijnde franjes en ingewikkelde borduursels. In de jurken werden de meest lichte en vloeiende stoffen verwerkt, zoals satijn, zijde en chiffon. Daardoor kregen de jurken uit de jaren 20 een luchtige en verfijnde uitstraling. Omdat de meeste jurken een lage rug en een V-hals hebben beschikken de jurken over een vleugje sensualiteit, maar zijn alsnog stijlvol.

bijpassende accessoires

In de jaren ‘20 speelden accessoires een belangrijke rol. Een bruidslook was niet compleet zonder de juiste accessoires. Een hoofdband of diadeem die vaak versierd is met parels, veren of strass steentjes. Tegenwoordig trouwen bruiden niet heel vaak met lange handschoenen van satijn of zijde, maar die waren in die tijd heel populair. Vergeet hierbij natuurlijk de typerende Mary Jane schoenen met het bandje over wreef niet. De bruiden van die tijd maakten hun outfit af met een dramatische lange en stijlvolle sluier die over hun rug viel. Echt een plaatje, al zeggen we het.

NOG STEEDS EEN GELIEFDE KEUZE

We zijn inmiddels een aantal decennia verder, maar toch dragen veel bruiden graag een trouwjurk in de jaren 20 stijl op hun wedding day. Deze bruidsjurken zijn ontzettend geliefd onder bruiden die gek zijn op vintage glamour. Veel designers van bruidsmode halen hun inspiratie vandaag de dag uit de bruidsmode van die tijd. De klassieke silhouetten en details van die tijd krijgen een eigentijdse twist. Ben je klaar voor het passen van een moderne jaren 20 bruidsjurk die een knipoog geeft naar de Roaring Twenties?

TROUWEN IN EEN TROUWJURK IN JAREN 20 STIJL?

Heeft je geliefde je ten huwelijk gevraagd, of andersom? En staat de bruiloft inmiddels in de agenda? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar de trouwjurk waar je altijd al van droomde. Bij ons platform zijn meerdere bruidsboetieken uit het zuiden van Nederland en Vlaanderen aangesloten, een daarvan is My Vintage Boudoir.  Bekijk de winkels die aangesloten zijn bij ons platform. Vaak zie je op de website al een voorproefje van de jurken die ze aanbieden, maar in de winkel hangt nog veel meer moois! Van jurken geïnspireerd op de jaren 20 tot bruidsjurken geïnspireerd op de jaren 60 en jaren 70.  Maak een pasafspraak bij een of meerdere van de bruidsmode winkels die we aanbieden en ervaar hoe het is om bruidsjurken te passen. Misschien vind je wel de bruidsjurk van je dromen!

Deze collectie hangt bij de volgende bruidswinkels


DORDRECHT

In de bruidswinkel My Vintage Boudior hangen te gekke designer jurken in maat 34 t/m 60. Lekker bruidsjurken in Dordrecht passen in je eigen maat, heerlijk! Wat voor prachtexemplaar zoek je?

BREDA

De bruidswinkel Lady Fitzgerald heeft te gekke Vintage plussize trouwjurken! Direct uit voorraad mee te nemen. De collecties gaan zelfs t/m 60. Kom je snel een kijkje nemen in Breda?

LET’s GET YOU INSPIRED…

LOGO