Bruidsjurken passen voor verschillende lichaamstypes: tips en advies

Bruidsjurken passen voor verschillende lichaamstypes: tips en advies

Is het tijd voor een trouwjurk passessie? Het vinden van de perfecte bruidsjurk is een spannend, maar vaak ook een uitdagend proces. Het is essentieel om een jurk te vinden die niet alleen je stijl weerspiegelt, maar ook flatteus is voor jouw specifieke lichaamstype. Maar welke jurk zorgt ervoor dat jouw lichaam nóg beter tot haar recht komt? We geven je in dit blogartikel en tijdens de pasafspraak tips voor tijdens het passen van bruidsjurken voor verschillende lichaamstypes. Want echt, er zijn prachtige trouwjurken voor alle figuren. Welke jurk zorgt ervoor dat jij je op je mooist voelt op de dag van je dromen?

Jouw droomjurk

Onthoud dat de perfecte bruidsjurk er één is die je mooi maakt en je goed laat voelen, ongeacht je lichaamstype. Experimenteer met verschillende stijlen en silhouetten tot je de perfecte jurk vindt. De schoonheid van bruidsmode is dat er een breed scala aan opties beschikbaar is, passend bij elk figuur.

Welk soort jurk past bij jouw figuur?

Het eerste wat je moet doen is je lichaamstype begrijpen. Iedereen heeft een uniek lichaam en is op haar eigen manier prachtig. Het is belangrijk om te weten welk soort jurk het beste past bij jouw figuur. Of je nu een peer, appel, zandloper, of rechthoekig lichaamstype hebt, er is een jurk die je het meeste flatteert. We maken onderscheid tussen bruidsjurken die prachtig staan bij de volgende lichaamstypes:

Peer

Als je heupen breder zijn dan je buste, dan heb je waarschijnlijk een peer-lichaamstype. Een A-lijn jurk met een cinched, gedetailleerde taille en een volle rok helpt bij het balanceren van je proporties en het accentueren van je taille.

Appel

Vrouwen met een appelvormig lichaam hebben een bredere buste en taille, terwijl de heupen smaller zijn. Een Empire-jurk met een hoge taille en een losse rok is ideaal omdat het de aandacht afleidt van de middensectie en accenten legt op de buste.

Zandloper

Zandloper-figuren hebben evenredige buste en heupmetingen met een smalle taille. Een zeemeermin of fit-en-flare bruidsjurk benadrukt deze prachtige curves.

Rechthoekig

Voor bruiden met een rechthoekige vorm, waarbij de buste, taille en heupen ongeveer dezelfde breedte hebben, voegt een baljurk of een jurk met toegevoegde details aan de buste en heupen volume toe en creëert een illusie van een gedefinieerde taille.

Passen voor curvy bruiden

Ben je curvy? Omarm je mooie rondingen! Kies voor jurken die ervoor zorgen dat je figuur nog beter uit komt, zoals de A-lijn of baljurk. Deze jurken accentueren jeetaille en geven een mooi contrast met de heupen en buste. Vermijd rechte lijnen die je figuur kunnen verbergen en ga voor jurken die je natuurlijke rondingen benadrukken. Hoe vind je de bruidsjurken uit onze The Grand Diva collectie?

PASAFSPRAAK MAKEN

Wil jij graag in een van onze bruidswinkels de mooie collectie bruidsjurken komen bewonderen en passen? Maak dan nu direct een pasafspraak. Onze stylisten en/of coupeuses helpen je om jouw droomjurk te vinden! Heb je alvast vragen voor ons of wil je eerst wat meer informatie ontvangen over de beschikbaarheid van onze collectie? Neem even contact met ons op. Wij verheugen ons er op je te ontmoeten!

Meer berichten

ALICE IN WONDERLAND | ROCK ‘N RAW FOTOGRAFIE
EXPECT THE UNEXPECTED | ROCK ‘N RAW FOTOGRAFIE
TWENTIES BLUEBIRDS | NADECHE FOTOGRAFIE