TROUWJURKEN JAREN 60

Achterzijde van de Pronovias Rhodium jurk met transparante details.

GËINSPIREERD DOOR

TROUWJURKEN JAREN 60

Ga je binnenkort trouwen en zie jij jezelf al trouwen in een trouwjurk uit de jaren 60? De jaren 60 waren jaren die in het teken stonden van verandering. Er veranderde dat decennium niet alleen veel op sociaal en politiek vlak, maar ook op het vlak van mode. De bruidsjurken uit deze periode worden gekenmerkt door klassieke elegantie en moderne flair. Ideaal voor de bruid die op zoek is naar een vleugje vintage glamour. We gaan verder met alle ins and outs van trouwjurken in jaren 60 stijl.

LET’S MEET SOON!



THE BEST BRIDAL EXPERIENCE ÉVER!

TROUWJURKEN IN DE JAREN 60 STIJL

Als wij denken aan een trouwjurk in de jaren 60 stijl, denken we aan prachtige sihouetten. Dit is dan ook waar jurken in deze stijl om bekend staan. Een van de meest populaire bruidsjurken uit deze tijd is de A-lijn trouwjurk. Zo’n jurk loopt vanaf de taille wij duit naar de grond en is voor veel lichamen flatterend. Deze pasvorm was in die tijd zo populair omdat de pasvorm elegant is en niet voor teveel volume zorgt, wat heel flatterend kan zijn voor allerlei lichamen. Dus ook wanneer je wat voller bent staat dit prachtig!

Zijaanzicht van Pronovias Agathy trouwjurk met satijnen rok en split.

PRACHTIGE LUXE STOFFEN

Trouwjurken uit de jaren 60 staan bekend om het gebruik van luxe stoffen. Stoffen speelden in deze tijd een hele grote rol. Voornamelijk satijn, zijde en kant stonden bovenaan het lijstje van de bruiden in spé. Kant werd voornamelijk gebruik voor de mouwen en de overlays. Dit detail van kant zorgde voor een romantische touch aan de jurk. Maar ook tule zien we veel terug in de bruisjurken uit de jaren 60. Tule geeft een adembenemende sprookjesachtige uitstraling. Prachtig, als je het ons vraagt.

VROUWELIJKE HALSLIJNEN

Een mooie halslijn is heel belangrijk. In deze periode passeerden vele halslijnen de revue. Denk hierbij niet alleen aan de klassieke sweetheart halslijn, maar ook aan de boothals. Durf je wel voor wat meer gewaagd te gaan? Dan is een halter halslijn of een off-the-shoulder misschien echt een geschikte halslijn voor jou. In de jaren 60 zagen we veel trouwjurken met hoge halslijnen en lange mouwen. Dat zo’n jurk in die tijd erg populair was vinden wij niet zo vreemd, want een jurk met een hoge halslijn is straalt pure elegantie uit en is tijdloos.

TROUWJURK MET PRACHTIGE ACCENTEN EN DETAILS

Iedere bruid heeft natuurlijk een andere smaak. De ene bruid houdt van een trouwjurk die heel simpel maar elegant is, zonder accenten en details. In de jaren 60 was een trouwjurk met prachtige details en versieringen eerder regel dan uitzondering. Parelmoer knopen, ingewikkelde kantpatronen, subtiele borduursels.. Maar ook strikken en bloemenapplicaties werden in die tijd vaak gezien. Deze details zorgden voor een vrouwelijke en speelse uitstraling.

TROUWEN IN EEN TROUWJURK MET JAREN 60 STIJL?

Staat de bruiloft met rood omcirkeld in je agenda en ben je druk op zoek naar inspiratie voor je droom bruidsjurk? Of zoek je eigenlijk een trouwjurk die geïnspireerd is door de jaren 20 of jaren 70? Er zijn vele bruidswinkels bij ons aangesloten die vele prachtige droomexemplaren verkopen in deze stijl. Neem een kijkje tussen de winkels die bij ons aangesloten zijn en maak een pasafspraak. Tijdens de pasafspraak nemen de stylistes uitgebreid de tijd voor jou en je entourage. Weet je al hoe de bruidsjurk van je dromen er uit ziet?

Deze collectie hangt bij de volgende bruidswinkels


DORDRECHT

In de bruidswinkel My Vintage Boudior hangen te gekke designer jurken in maat 34 t/m 60. Lekker bruidsjurken in Dordrecht passen in je eigen maat, heerlijk! Wat voor prachtexemplaar zoek je?

BREDA

De bruidswinkel Lady Fitzgerald in Breda hangt vol met prachtige vintage trouwjurken. De collectie t/m 60 is direct uit voorraad mee te nemen. Kom je snel een kijkje nemen in Breda?

LET’s GET YOU INSPIRED…

LOGO