kies-juiste-trouwjurk-voor-je-lichaamsvorm

HOE KIES JE DE JUISTE STIJL TROUWJURK VOOR JE LICHAAMSVORM?

Heb je het ja-woord gezegd en stap je binnenkort in het huwelijksbootje? Dan is het vinden van de ultieme trouwjurk een onmisbaar aspect van elk huwelijk. De juiste stijl trouwjurk vinden voor je lichaamsvorm kan een uitdaging zijn, maar daartegen staat dat dit een van de leukste voorbereidingen op de mooiste dag van je leven is. Weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan bieden we je graag een helpende hand bij het kiezen van een jurk die past bij jouw unieke lichaamsvorm. Op je trouwdag wil je namelijk schitteren en stralen en je aanstaande opnieuw voor je laten vallen, terwijl je het gangpad afloopt in een trouwjurk die voor jouw lichaam lijkt te zijn gemaakt.

DOE INSPIRATIE OP VAN VERSCHILLENDE TROUWJURKSTIJLEN

Veel toekomstige bruiden hebben al een idee van hun voorkeursstijl. Maar het kan nooit kwaad om nog wat extra inspiratie op te doen van de vele verschillende stijlen. Blader voor stijlvolle bruidsmode door bruidsmagazines, scroll rond op Pinterest, bewonder de trouwjurken op onze website en maak een lijst van details en stijlen die jou en je persoonlijke smaak aanspreken. Wanneer je inspiratie hebt opgedaan, kan je namelijk ook meer gericht zoeken naar een jurk en bijbehorende trouwaccesoires.

Misschien ben je in het dagelijks leven een liefhebber van een casual outfit, maar zie je jezelf stiekem ook wel in een dromerige prinsessenjurk met een hoge taille, geborduurde patronen en een diep decolleté. Of dacht je dat je van kant hield, maar zijn ruches en pofmouwen rondom het bovenlichaam de details die je graag in je droomjurk terugziet. Door alle opties langs te gaan, ontdek je wellicht een stijl die je nog niet eerder heeft aangesproken. Onthoud hierbij wel dat je een trouwjurk bij voorkeur naar je lichaamsvorm kiest.

KEN JE LICHAAMSVORM

Voordat je dus van start gaat met de zoektocht naar die ene speciale trouwjurk, is het belangrijk dat je je lichaamsvorm goed begrijpt. Iedereen heeft namelijk een andere lichaamsvorm, zoals rechthoekig, peervormig, appelvormig en zandloper. Ook kent elk type zijn eigen kenmerken die het beste aansluiten bij een specifieke stijl trouwjurk. We gaan elke lichaamsvorm kort langs en raden enkele trouwjurken aan die goed bij deze lichaamsvormen passen.

RECHTHOEKIG

Een rechthoekige lichaamsvorm kent een gelijkmatige taille- en heupomvang. Dit houdt in dat de taille weinig uitgesproken is en het figuur op een rechthoek lijkt. Een jurk die de illusie creëert van een gedefinieerde taille is in dit geval de oplossing. Je kunt hier de keuze maken voor een dromerige zeemeerminjurk, die een strak lijfje heeft en vervolgens wordt gekenmerkt door haar uitlopende rok. Hiermee creëer je rondingen en benadruk je de heupen, zodat de illusie van een smalle taille ontstaat.

Een andere optie is om een trouwjurk met veel details te kiezen. Je kunt hier denken aan plooien, kant, ruches en kralen die meer dimensie en vorm aan het lichaam toevoegen. Ook is het mogelijk om veel volume te creëren. Dit doe je bijvoorbeeld met een baljurk met een wijde rok om net dat beetje extra drama en flair toe te voegen aan je trouwlook.

PEERVORMIG

Kenmerkend voor een peervormige lichaamsvorm is het smalle bovenlichaam en brede heupen en dijen. Dit creëert een figuur die lijkt op een peer. Voor peervormige mensen is het aan te raden om een jurk te kiezen die het onderlichaam in balans brengt met het bovenlichaam. Een type jurk dat goed bij een peervormig lichaam past, is een A-lijn jurk. Deze trouwjurken zijn strakker aan de bovenkant en lopen wijd uit bij de heupen en dijen. Ook is een jurk met een V-hals, strapless of off-shoulder halslijn perfect. Dit trekt namelijk de aandacht naar het bovenlichaam en herstelt de balans tussen het boven- en onderlichaam.

APPELVORMIG

Een andere lichaamsvorm genoemd naar een fruitsoort is het appelvormige lichaamstype. Appelvormige mensen hebben een breder bovenlichaam rond de buik en borst met slanke heupen en benen. Het is belangrijk om bij deze lichaamsvorm nadruk te leggen op de taille voor de creatie van een evenwichtige uitstraling. De ideale manier om je taille te accentueren is met een korsetlijfje. Het korsetlijfje helpt het bovenlichaam te definiëren en de taille te benadrukken, maar let wel op dat de buste goede ondersteuning nodig heeft.

ZANDLOPER

Tot slot kennen we de zandloper. Deze lichaamsvorm wordt gekenmerkt door een volle buste en brede heupen waar een smalle taille tussen zit. Dit vormt als het ware een zandloper met een uitgesproken taille. De beste keuze trouwjurk benadrukt de natuurlijke rondingen en flatteert het figuur. Een fit and flare trouwjurk staat ook wel bekend als een trompetjurk. Deze jurk benadrukt je smalle taille en loopt prachtig uit over de heupen en dijen voor de accentuering van je rondingen.

Bij zandloper lichaamsvormen is het aan te raden om jurken van zachte en soepelvallende stoffen te dragen en niet te overdrijven met het volume, omdat dit de proporties verstoort. Wil je je decolleté de aandacht naar boven laten trekken? Dan kun je kiezen voor een V-halslijn of een sweetheart-halslijn. Dit creëert een elegante en vrouwelijke look.

MAAK EEN PASAFSPRAAK BIJ ONZE BRUIDSWINKEL

Hulp nodig bij het vinden van de ultieme bruidsjurk die bij jouw lichaam past? Volg je hart en maak een pasafspraak bij My Vintage Boudoir, onze bruidswinkel in Dordrecht, voor deskundig bruidsjurk advies! Twee uur lang heb je de bruidswinkel helemaal voor jezelf en je gezelschap, zodat je met alle rust trouwjurken kunt bewonderen en passen. Pas bruidsjurken van te gekke merken zoals Pronovias of Modeca. Wat ook fijn is om te weten, is dat al onze jurken direct uit voorraad leverbaar zijn. Zodoende heb je de mogelijkheid om het ter plekke aan te laten passen in ons atelier.

Meer berichten

Trouwjurken trends van 2024
Trouwen in een jumpsuit: orgineel en stoer
Wat draag je onder een trouwjurk?