trouwjurk-lichaamsvorm

WAAR WORDT EEN TROUWJURK VAN GEMAAKT?

Wanneer je eenmaal ja hebt gezegd tegen de liefde van je leven en de zoektocht naar jouw trouwjurk van start is, merk je dat een trouwjurk van vele verschillende materialen kan worden gemaakt. Een trouwjurk is een uniek en bijzonder design dat van een combinatie van de meest prachtige stoffen en materialen gemaakt is. Iedere stof - van delicaat tot glanzend satijn - beschikt zo over haar eigen uitstraling en gevoel. Maar van welke stoffen worden bruidsjurken allemaal gemaakt, en hoe weet je welke stof het best bij jou past? Daar gaan we in dit blogartikel verder op in.

STOF VOOR TROUWJURK

Een trouwjurk kan van verschillende stoffen worden gemaakt. Alle stoffen beschikken stuk voor stuk natuurlijk over bepaalde kenmerken en voordelen. De meeste bruidjes die voor satijn kiezen doen dat bijvoorbeeld omdat deze stof soepel is en over een prachtige glans beschikt. Kies je voor kant? Dan kies je voor een bruidsstof die een romantische en vintage uitstraling geeft aan het geheel. Heb je wel eens van organza gehoord? Dit is een lichte en transparante stof die naar onze mening echt prachtig is, maar ook tule is een van onze favorieten. Tule geeft de trouwjurk een volumineus effect. Maar ook chiffon en zijde worden veel gebruikt bij het ontwerpen en maken van bruidsjurken.

We gaan dieper in op een aantal bruidsstoffen:

  • Kant
  • Tule
  • Chiffon


KANT

Kant is een van de populairste bruidsstoffen, en dat snappen wij volledig. Kant wordt niet voor niets al jarenlang gebruikt bij het maken van jurken. Kant is zo populair omdat het een elegante en romantische uitstraling aan de jurk geeft. Kant bestaat in diverse varianten. Zo bestaat er fijn en delicaat kant, maar ook grof en opvallend kant. Maar ook de manier waarop kant in de jurk verwerkt kan worden, verschilt. Denk hierbij aan de rug van de trouwjurk, de mouwen of het lijfje. Kanten trouwjurken zijn in veel gevallen wat prijziger dan trouwjurken die gemaakt zijn van een andere stof, omdat kant in de meeste gevallen met de hand wordt aangebracht. Maar dan heb je wel een prachtige, handgemaakte jurk.

TULE

Waarschijnlijk heb je ze wel eens gezien op een bruiloft: een trouwjurk gemaakt van tule. Deze stof wordt veel verwerkt in de mooiste trouwjurken, omdat deze stof heel veelzijdig is. Bovendien zorgt deze stof voor een zacht en licht gevoel, doordat de stof over een open structuur beschikt. Wanneer je tule verwerkt in de rok van de trouwjurk, krijgt de jurk een heel dreamy effect. Tule is namelijk heel puffy. Ideaal dus voor de aanstaande bruiden die graag trouwen in een jurk die veel volume heeft. Vind je tule wat te simpel? Dat kan natuurlijk. In dat geval is een trouwjurk waarin tule met een glitter verwerkt is wel dé dress voor jou.

CHIFFON

Ken je chiffon? Chiffon wordt ook wel voile genoemd. Dit is een luchtige en romantische stof die dankzij de plooien en prachtige silhouetten echt adembenemend is. Deze stof wordt omdat hij soepel valt en dun is voornamelijk gebruikt voor bohemian jurken. Omdat de stof ondanks het feit dat hij dun is wel vrij zwaar is, is deze bruidsstof ideaal voor rokken die je onder je bruidsjurk kunt dragen. Trouw je in de zomermaanden? Juist dan is deze bruidsstof ideaal. Trouwen in een prachtige jurk, in de zon op het strand… Of op een andere prachtige locatie natuurlijk.

WELKE STOF WIL JIJ VOOR JE TROUWJURK?

Ben je benieuwd naar hoe de stoffen aanvoelen, en wil je deze in het echt bewonderen? De trouwjurken die pronken in onze bruidsmode winkel in Dordrecht zijn gemaakt van kant, chiffon en tule. Tijdens een afspraak in onze bruidsboetiek laten onze stylistes je graag de verschillende stoffen bewonderen en ervaren. Op deze manier kan je de keuze maken voor een bepaalde trouwjurk.

Meer berichten

bruidslingerie
Welk ondergoed voor onder je trouwjurk?
trouwjurk-lichaamsvorm
Waar wordt een trouwjurk van gemaakt?
Trouwjurken trends van 2024