WAT KOST EEN TROUWJURK?

Hooray, je gaat trouwen! Daar willen we je natuurlijk als eerst van harte mee feliciteren. Je gaat een leuke, maar stiekem ook spannende tijd tegemoet, want onder andere de zoektocht naar jouw droomjurk gaat van start! Exciting! In deze tijd komt er veel op je af en komen er veel vragen in je op: Hoe ziet mijn droomjurk er eigenlijk uit? Waar moet je allemaal op letten als je gaat passen? Hoeveel budget moet je voor jouw trouwjurk aanhouden? Wat kost een gemiddelde trouwjurk eigenlijk? Komen er mogelijk nog extra kosten bij? In dit artikel vertellen we je alles over de kosten van een trouwjurk en hoe je een budget kunt bepalen, maar vergeet niet: je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!

VERSCHILLENDE CONCEPTEN

Dit hangt helemaal af van jouw wensen, waar jij je prettig bij voelt en voor welk concept je gaat. In de bruidswereld bestaan er verschillende concepten. Zo zijn er bruidszaken die alleen vanuit voorraad werken, er zijn bedrijven die de full service bieden met couture-ontwerpen en tot slot zijn er bedrijven die trouwjurken volledig op maat maken.

HOE DUUR IS EEN TROUWJURK GEMIDDELD?

Dan gaan we het nu hebben over de daadwerkelijke gemiddelde prijzen. Een low budget trouwjurk kost je rond de 500 euro. Deze jurken zijn meestal in serie en machinaal gemaakt met nauwelijks tot geen handwerk. Voor een trouwjurk van een merk uit het midden segment betaal je gemiddeld tussen de 1500 en 2500 euro. Deze jurken zijn van mooie kwaliteit met handgemaakte details en afwerking. Trouwjurken van designermerken beginnen bij 3000 euro en kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s. Hierbij zijn prijzen van trouwjurken zeer uiteenlopend.

HOE KIES JE JOUW BUDGET?

Voordat jij jouw eerste pasafspraak inplant is het belangrijk om goed na te denken over het budget. Dit om te voorkomen dat jij straks verliefd wordt op een trouwjurk die eigenlijk net boven jouw budget ligt. Dit om teleurstellingen te voorkomen en tenslotte moet je de overige kosten die we bij het vorige stuk hebben besproken mee calculeren.

Ga jij een budget bepalen, stel jezelf dan twee vragen: "Hoe belangrijk is de jurk voor jou?" en "Wat is het totale budget van de hele bruiloft?". De vuistregel is dat ongeveer 10% tot 15% van het totale budget naar de trouwkleding gaat en yes, daar horen ook de bruidsaccessoires en het pak of de jurk van jouw verloofde bij.

HULP NODIG?

Of je nu gaat voor een budgetvriendelijke trouwjurk of een exclusief designerstuk, het belangrijkste is dat je je er prachtig en zelfverzekerd in voelt op jouw grote dag. Veel plezier met de zoektocht naar jouw perfecte trouwjurk! Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van de bruidsjurk Rotterdam waar je altijd al van droomde? Neem contact op voor meer informatie of voor het maken van een pasafspraak bij My Vintage Boudoir. We denken graag met je mee. In welke jurk zie jij jezelf al ja zeggen tegen de liefde van je leven?


Meer berichten

bruidslingerie
Welk ondergoed voor onder je trouwjurk?
trouwjurk-lichaamsvorm
Waar wordt een trouwjurk van gemaakt?
Trouwjurken trends van 2024