bruidsmeisjes-jurk

BRUIDSMEISJESJURKEN: TRENDS EN STIJLTIPS

Bruiloften zijn bijzondere gelegenheden waarbij je graag elk detail zorgvuldig overweegt. Hierbij is de keuze voor een bruidsmeisjes jurk uiteraard ook geen uitzondering. Bruidsmeisjes zijn een belangrijk onderdeel van het bruidsgezelschap en spelen een grote rol tijdens een bruiloft. Bruidsmeisjesjurken dienen stijlvol te zijn, maar natuurlijk wil je ook dat hun looks in lijn zijn met de laatste trends. In dit blog gaan we dieper in op de trends en stijltips van nu.

MIXEN EN MATCHEN

Bij een traditionele bruiloft komt het vaak voor dat alle bruidsmeisjes dezelfde jurk dragen. Echter is een van de meest recente trends ‘mix en match’. In plaats van dat alle bruidsmeisjes in dezelfde jurk bij de bruiloft aanwezig zijn, is het een trend om iedereen de vrijheid te geven om een jurk naar keuze te laten dragen binnen een bepaald kleurenpalet. Dit stelt bruidsmeisjes in staat om een jurk te dragen die past bij haar lichaamsvorm en persoonlijke stijl.

LANGE OF KORTE JURKEN PER SOORT BRUILOFT

Bij formele bruiloften dragen bruidsmeisjes graag lange jurken voor dat vleugje elegantie en glamour. Gaat het om een informele bruiloft? Dan zijn kortere bruidsmeisjesjurken een uitstekende keuze. Met name tijdens warme zomerdagen zijn korte jurken comfortabel en kunnen ze variëren van knielengte tot cocktaillengte. Echter is de keuze van de jurklengte afhankelijk van de wensen van het echtpaar en kan het geen kwaad om dit af te stemmen met de bruid en de andere bruidsmeisjes, in het geval er een dresscode is.

BLOEMEN DETAILS

Bloemmotieven, geborduurde bloemen of prachtige bloemenappliques op je bruidsmeisjesjurk? Bloemen brengen romantiek, elegantie en vrouwelijke details naar voren bij een bruidsmeisjeslook. Daarnaast leggen ze de essentie van een bruiloft vast met hun betoverende symboliek. Bloemen zijn namelijk onmisbaar bij elke bruiloft en voegen dat kleine beetje sprookjesachtige toe aan een van de mooiste dagen van het bruidsgezelschap.

STIJLTIPS VOOR HET KIEZEN VAN BRUIDSMEISJES JURKEN

Natuurlijk kunnen enkele stijltips niet ontbreken wanneer je op zoek gaat naar jurken voor bruidsmeisjes.


  • Pasvorm is essentieel: zorg ervoor dat de bruidsmeisjes jurken goed passen bij de lichaamsvormen. Ieder lichaam ziet er anders uit, wat het ook van belang maakt dat de jurk hierop is afgestemd
  • Budget: ook ieder budget verschilt sterk. Door rekening te houden met het budget van bruidsmeisjes, ga je gericht op zoek naar betaalbare jurken die voldoen aan de gewenste stijl, lichaamsvorm en kwaliteit
  • Accessoires zijn onmisbaar: accessoires maken elke look af, dus ook die van een bruidsmeisje. Voeg haarbanden met parels, kettingen en matching schoenen toe zodat de verschillende looks bij elkaar passen
  • Houd rekening met het seizoen: tijdens de winter een dunne, zwierige stof en tijdens de zomer een dikke, warme stof dragen komt gelukkig niet vaak voor. Maar toch is het belangrijk om altijd rekening te houden met het weer en de locatie van de bruiloft. Vindt het bijvoorbeeld volledig buiten plaats? Dan is het in de avond wellicht nodig om iets duns over de jurk te dragen
  • Overleg met de bruidsmeisjes: tot slot is het van groot belang dat de bruidsmeisjes hun voorkeuren kunnen delen bij het kiezen van een jurk. Door een compromis te sluiten waar iedereen zich comfortabel bij voelt, voelen alle betrokkenen zich gehoord.

KOM LANGS VOOR EEN AFSPRAAK

Op zoek naar jurken voor bruidsmeisjes en een flower girl? Naast trouwjurken beschikken we ook over jurken voor je bruidsgezelschap! Boek een pasafspraak bij My Vintage Boudoir, dé bruidswinkel in Dordrecht en we maken er samen een speciale ervaring van.

Meer berichten

bruidslingerie
Welk ondergoed voor onder je trouwjurk?
trouwjurk-lichaamsvorm
Waar wordt een trouwjurk van gemaakt?
Trouwjurken trends van 2024