Meghan Markle & Prins Harry

Ooooh.., ik ben zó nieuwsgierig naar de Trouwjurk van Meghan Markle.

Op zaterdag 19 mei trouwt Meghan Markle haar prins Harry, en reken maar dat we ook in onze bruidswinkel aan de buis gekluisterd zitten! 

At Noon – dus rond de middag –  zal zij haar ja-woord geven aan prins Harry van Wales, en treedt Meghan door haar huwelijk toe tot de Britse Koninklijke familie. Het moment surprême waar we allemaal op zitten te wachten is natuurlijk de onthulling van Meghan’s bruidsjurk op het moment dat ze St. George Chapel in Windsor Castle binnenstapt. Of eigenlijk.., zodra ze de koets uitstapt…

Want WIE is de ontwerper van haar bruidsjurk? Welke bruidsjuwelen draagt ze en welke tiara heeft ze gekozen? 

 De ontwerper van de Trouwjurk van Meghan

De ontwerper van Meghan Markles bruidsjurk wordt pas op het allerlaatste moment door Kensington Palace bekend gemaakt. Maar omdat het bruidsjurken minnend deel van onze bevolking toch graag wat te gissen wil hebben gaan er een aantal namen de virtuele wandelgangen. Erdem Moralioglu, Ralph & Russo (de designer van haar verlovingsjurk), Jenny Packham, Roland Mouret en natuurlijk de designers van het enigszins controversiele label Alexander McQueen zijn favoriet.

Een Brits modehuis of ontwerper ligt natuurlijk het meest voor de hand, het zou een mooi bruggetje zijn naar de Britse mode-industrie waar Meghan een van de belangrijkste ambassadeurs van zal worden doordat er camera’s op haar gericht zullen zijn tijdens elke publieke verschijning.

Op de vraag of Victoria Beckham de ontwerpster is van ‘de’ bruidsjurk werd ontkennend geantwoord.., maar ja.., zo’n antwoord zegt natuurlijk ook weer helemaal niks… Begin dit jaar zou Mehgan haar eerste doorpas in Kensington Palace gehad hebben. Jessica Mulroney – Megan’s personal stylist – weet natuurlijk álles (zij wel!) over de keuze qua ontwerper, stofkeuze, het model van de trouwjurk en natuurlijk het hele proces dat ook jij als aanstaande bruid mee zou maken…

Wil jij óok The Royal Treatment als jij je Trouwjurk komt uitzoeken? Laat me dat even weten via deze link, en ik neem gauw contact met je op!

 De jurk

Waar ik me een klein beetje zorgen over maak.., is of Meghan qua bruidsjurk wel de keuze heeft kunnen maken die ze óok gemaakt zou hebben als ze niet in de Koninklijke familie zou trouwen. De bruidsjurk van Meghan Markle zal hopelijk  een mix zijn van traditie en persoonlijke smaak. Ik hoop dat ze zich niet heeft laten leiden door teveel opschmuck dat niet bij d’r past…, maar ja.., dat is waar ik de Bruiden in mijn eigen bruidswinkel natuurlijk ook altijd voor wil behoeden. Logisch.., je trouwdag kun je niet meer over doen.., en dus is het belangrijk dat je kiest waar je écht zelf heel erg blij van wordt… 

Bovendien zal voor Meghan de glamoureuze kant die haar wereldwijde bekendheid met zich meebrengt, ook benadrukt moeten worden vind ik….

Een beétje Sexy mag toch wel…? 

Naar alle waarschijnlijkheid zal de laatste doorpas van Meghans jurk in Windsor Castle zij en dan…, wat gebeurt er met Meghans jurk na de laatste doorpas?

Ik stel me zo voor dat deze achter slot en grendel bewaard op een paspop in de privé vertrekken van de koningin in Windsor Castle. Dat klinkt namelijk allemaal heerlijk sprookjesachtig & romantisch.., ik zie het hele kasteelgebeuren voor me. Inclusief een lid van de Royal Guards in vol ornaat die er voor zorgt dat er niemand ongevraagd een sneak-preview foto kan maken om vervolgens snel online te zetten… Haha… 

Hoe dan ook, het zal bij gissen blijven tot 19 mei, dus nog een paar nachtjes slapen…

Natuurlijk zijn álle japonnen van de gasten onderwerp van gesprek, de hele dag staat iedereen immers in de spotlights! En ’s avonds zal Meghan ongetwijfeld in een nieuwe robe entree maken, mogelijk van dezelfde ontwerper, niet geheel ongebruikelijk in deze kringen én tegenwoordig heel gebruikelijk. In mijn winkel heb ik regelmatig bruiden die ook voor de avond nog een leuke – vaak korte – bruidsjurk willen…, zo kun je helemaal uit de dak tijdens het bruiloftsfeest én je nog een keertje extra helemaal optutten, je haar doen, en mooi aankleden.. Leuk!

 

De Tiara

Naast de bruidsjurk, zullen alle ogen ook gericht zijn op glimmers die ze gaat dragen en dan in het bijzonder op de Tiara van Meghan Markle, die ze zónder twijfel zal dragen. Heb jij er niet stiekem wel eens over gedroomd om een rondje door de enorme juwelen- & tiaracollecties van onze Royals te mogen doen? Oooohhh..,  ik wel hoor.., ik vraag me altijd af op welke manier er wordt gekozen…, en waarúit precies.. 🙂

Sinds de jaren dertig heeft namelijk iedere Britse koninklijke bruid een Tiara gedragen op haar trouwdag, en zo hoort het ook. Wij willen natuurlijk wél kunnen smullen van al dat moois… In de Britse media werd al snel gespeculeerd dat Meghan voor de Spencer Tiara uit de collectie van wijlen Prinses Diana zal kiezen, als eerbetoon aan haar schoonmoeder die ze nooit zal ontmoeten. Het zou een gewéldig mooi gebaar zijn…

Het idee alleen al vult mijn hartje met weemoed & nostalgie… Maar wie ben ik…?

 

De Trouwring

Naast haar schitterende verlovingsring zal Meghan op haar trouwdag haar trouwring door prins Harry omgeschoven krijgen. Traditiegetrouw zijn trouwringen van Britse koninklijke bruiden gemaakt van Clogau, goud uit Wales. Deze traditie dateert al uit 1923 bij de bruiloft van Koning George VI, toen de koninklijke familie van Wales dit goud ontving, ook voor toekomstige koninklijke ringen (onder meer Queen Elizabeths en Prinses Diana’s trouwring werden hiervan gemaakt).

In 1981 ontving de koninklijke familie opnieuw een voorraad Clogau cadeau voor toekomstige trouwringen, daarvan is Kate’s trouwring van 21 karaat gemaakt. De trouwring van Kate werd gemaakt door Wartski, dé antiek juwelier anno 1865 uit Wales. Alle trouwringen gemaakt van Clogau zijn simpel, ze hebben geen diamanten bijvoorbeeld. Ik ben benieuwd of Meghans trouwring dus deze traditie zal gaan volgen. Of Harry overigens een trouwring gaat dragen is de vraag: zijn broer William heeft hier niet voor gekozen, gebruikelijk onder de Britse adel. Maar het is een bijzonder stel – dus who knows…?

 

*De Bruidssluier

Koninklijke bruiden dragen eigenlijk sinds mensenheugenis al een bruidssluier, heel veel bruiden hier in Nederland overigens ook. Meghan zal tijdens de ceremonie vrijwel zeker een bruidssluier dragen. Grote kans dat deze sluier is ontworpen in een gespecialiseerd atelier: zo werd Kate’s sluier in 2011 gemaakt van diverse lagen ivoren zijden tulle waarin handgeborduurde bloemen waren verwerkt, gemaakt door de Royal School of Needlework. 

 

*De Bruidsschoenen

Manolo Blahnik, Jimmy Choo, Stuart Weitzman, Chanel of misschien zelfs wel Bruidsschoenen van onze eigen Elsa coloured Shoes (Net als onze Koningin Maxima,  zij draagt de schoenen uit de collectie van Elsa vaak perféct ingekleurd bij haar ensemble!): Meghan Markle heeft een luxe smaak als het om schoenen aankomt. Grote kans dus dat haar bruidsschoenen ook waan-zinnig zullen zijn! Mogelijk zijn de schoenen van dezelfde ontwerper als haar bruidsjurk, zoals ook Kate’s schoenen in 2011 van atelier Alexander McQueen waren, gemaakt van ivoren satijn duchesse met handgeborduurde bloemen door de Royal School of Needlework. 

 

*Het bruidsboeket

De bloemen voor de bruiloft worden verzorgd door Bloemkunstenaar Philippa Craddock weten we intussen. Ook zijn er al details over de mogelijke bloemen in het bruidsboeket van Meghan naar buiten gekomen: witte tuinrozen zouden erin verwerkt worden, deze staan symbool voor prinses Diana, en in ieder geval mirthe.  Het gebruik van Mirthe is een traditie die teruggaat tot de jaren 1840 in bruidsboeketten van Britse Royals. Daarnaast is het traditie dat Britse Koninklijke bruiden hun bruidsboeket na de ceremonie op het Graf van de Onbekende Soldaat in Westminster Abbey laten leggen, Meghan zal deze traditie ongetwijfeld gestand doen. 

Oooohhh.., Spannend!! ….nog maar een paar nachtjes slapen….

De komende weken zit de agenda van mijn Bruidsboudoir – op een paar plekjes na – helemaal vol! Maar wil jij ook als een Koningin strálen in de léukste Bruidswinkel van Nederland? Dan regel ik dat voor je. Bel 06-57588080 of vul het afsprakenformulier in. Ik spreek je dan snel!

XoXo – ANKii

credits: Vogue Nederland | Getty Images | Ron Bell | PA Wire | TNX! 

PASAFSPRAAK MAKEN

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque diam nibh, hendrerit id sodales in, ornare in purus. Cras fringilla eu elit non varius. Curabitur iaculis, est nec aliquam accumsan, eros nulla finibus ligula, ac pharetra enim diam et nisi. Maecenas vitae euismod justo. Phasellus nec dapibus est, a aliquet risus. Duis dictum sapien non vehicula commodo.

Cras et magna a erat egestas faucibus id id velit. Aliquam interdum, ipsum at ornare feugiat, erat augue egestas dolor, vel lacinia purus dolor ut est. Nam faucibus sed tellus molestie vestibulum. Maecenas interdum, enim id fermentum ornare,

Meer berichten

21 september 2020
SYLVIE MEIS GETROUWD IN TROUWJURK VAN GALIA LAHAV!
19 april 2019
STYLED SHOOT ALICE IN WONDERLAND
17 april 2019
THE PASSION 2019 IN DORDRECHT

Bekijk het assortiment