MIJN FOTOSHOOT by KATINKA TROMP PHOTOGRAPHY

PFFF…, SPANNEND..!

Dinsdag 29 Januari – 05.42 uur – ‘Ooooh.., wat heb ik nóu weer gedaan!’ denk ik zodra ik voor de zoveelste keer wakker word van die vreemde kriebel in mijn buik… Ik merk aan mezelf dat ik een beetje nerveus ben, want vandaag is de dag dat ik de Personal Branding shoot voor mijn bedrijf ga doen in de fotostudio van vriendin Katinka Tromp in het centrum van Rotterdam.

Ik spreek natuurlijk veel fotografen in verband met mijn werk als Bruidsmodestylist & -ondernemer in dit vak. Maar met Katinka was het contact over deze materie eigenlijk direct al heel ánders…

BRUIDSFOTOGRAFIE of PERSONAL BRANDING

De meeste fotografen die ik vanuit mijn vak ken doen Bruidsfotografie specifiek op de Huwelijksdag zelf.., een gewéldig vak, en een ongelooflijk belangrijk deel van de beleving en de herinnering aan de Grote Dag… Katinka doet echter op een heel andere – eigen – manier een bijdrage aan het vastleggen van mooie herinneringen in mensenlevens, en legt momenten vast op een veel breder vlak dan specifiek die óp de Trouwdag.

DRESSINGROOM

In haar professionele fotostudio in Rotterdam biedt zij vrouwen zoals jij en ik, beste vriendinnengroepen, families en vrijgezellenclubs een gewéldige kans om de allerbeste kanten van henzelf vast te leggen. Je brengt je eigen kleding mee.., of – en dat is ook echt súper vet! – je kiest een aantal geweldige stuks uit de enorme collectie kleding die Katinka in haar Dressingroom heeft hangen. Van Chique Galajurken tot aan de prachtige kanten topjes & tule rokken in alle kleuren en maten (die ik voor de gelegenheid ook heb gedragen, kijk nou hoe léuk! 🙂 je kunt het zo gek niet bedenken of ze heeft het.., tot aan de oorbellen en haaraccessoires aan toe…!

In mijn geval was de fotoshoot bedoeld voor de Personal Branding foto’s die ik nodig heb voor mijn bedrijf. Omdat ik het belangrijk vind dat mijn klanten al vóordat ze in mijn bruidswinkel komen een goed beeld van me hebben, en ik persoonlijk contact heel erg belangrijk vind.

Daarom leek het me een goed idee om daarvoor de – tot nog toe zelf gemaakte foto’s (al zijn die ook best leuk én oprecht 🙂 – te vervangen door professionele foto’s die mijn persoonlijkheid benadrukken, en de no-nonsense filosofie van mijn Bruidsmodebedrijf laten zien…

Ik neem mijn bedrijf uiterst serieus.., laten we dat voorop stellen. Maar ik vind het wél heel belangrijk om mijn Leven op een toffe manier te leiden, en ben niet zo heel erg meer van de ‘gewoon’ en ‘doe maar net als iedereen want dan val je niet zo op’ filosofie….   Nee.., een vette knipoog naar de ‘standaard’ zoals je die over het algemeen veel ziet en een werkdag met veel plezier en lachen horen dat ab-so-luút bij!

Dát wilde ik graag laten zien… Maar euh…, hoe dan?

PINTEREST MOODBOARD

Katinka vroeg me om van tevoren een Pinterest-moodboard met haar te delen.., zodat ze een indruk heeft van de stijl & sfeer die ik leuk vind en waarin zij me kan fotograferen… Zelf heeft ze ook veel leuke ideeen en – dat merkte ik tijdens de fotoshoot echt op en top! – een enórme bak ervaring!

Ze is er een ster in om jou op je gemak te stellen.., ze neemt je mee in de wereld van Glamour en door je veel aanwijzingen te geven op een fijne manier, gaat eigenlijk alles bijna als vanzelf… Het resultaat van je poses kun je natuurlijk diréct zien op de camera, dus als je eenmaal weet hoe dat in zijn werk gaat.., en je dus zelf kunt bijsturen, dan wordt het alsmaar gemakkelijker merkte ik..,

wat léuk dit!

HAIRDO’S & VISAGIE

Toen ik rond een uurtje of 9.30 arriveerde in de Studio, viel ik direct met mijn neus in de boter want er stond een heus buffetje klaar met allemaal lekkers.

Visagiste Roos was er ook al.., en met z’n drieën dronken we een kop thee en een heerlijk vers geperst sapje tijdens het doornemen van de Look & Feel voor de shoot.

Roos begon mijn haar te krullen (ik heb lang en stijl haar van mezelf.., maar ben aangenaam verrast door die krullen.., die wil ik iedere dág wel!) en zodra alles was ingezet, begon ze met de geschikte make-up.

Het was fijn om op dat moment zelf te kunnen bepalen hóe ver zij mocht gaan qua intensiteit van de make-up…, ze toonde me een aantal voorbeelden (van een naturel make-up tot een sterrenlook waar je echt níet omheen kunt…) en ik ben daarin een beetje rechts van het midden gaan zitten.., veel méer dan ik gemiddeld draag maar een zware avond make-up was nou ook weer niet nodig. (ook leuk trouwens.., maar niet geschikt voor mijn doel)

De MAC-lippenstift die ze gebruikte heb ik direct daarna gekocht in de stad.., want VAVOOM! (daar kan ik wel mee thuis komen, haha…)

Toen ze na een klein uurtje klaar was (en ik lekker wat van allerhande lekkernijen had gesnoept) kon de shoot beginnen… De kriebels kwamen weer omhoog.., maar…, de nieuwsgierigheid en Fun van het moment wonnen het glorieus van de spanning die ik die ochtend nog had gevoeld.

Wat léuk dit!!

DIVA FOR A DAY

Het geklik van de camera, het wisselen van de decors.., het switchen van de outfits en ‘the shiploads of positieve energy’ die beide meiden (Roos & Katinka) over me uitstortten was heerlijk! Tussentijds werd haar en make-up bijgewerkt.., ik voelde met tóch wel even die Diva die ik diep van binnen misschien wel gewoon bij tijd en wijle wil zijn!

Hahaha.., wat een feest!!

Het was bijna jammer dat alles er na een halve dag op stond, en ik weer mijn gewone kloffie aan moest… De make-up heb ik die dag lekker laten zitten (want: méer dan ik normaliter draag maar zeer zeker uitstekend geschikt om mee de straat op te kunnen) en toen ik daarna boodschappen ging doen werd ik er door twee mensen op aangesproken dat ik er zo stralend uit zag… Ik bedoel maar… 🙂

LIFECHANGING EXPERIENCE

Op werkelijk álle fronten was deze exercitie meer dan 100 punten! Een feest om samen te werken met deze beide meiden.., en de investering voor mijn bedrijf maar voorál voor mij zelf – méer dan de moeite waard!

Ik ben écht anders naar mezelf gaan kijken…, wát een waardevolle ervaring!

Wil jij dit ook kunnen ervaren, voor Personal Branding, of écht puur voor jezelf. Of misschien juist wel om de bijzondere band met je vriendinnen of familie vast te laten leggen?

DOEN! Ik kan het je 100% aanraden.

GUN JEZELF DIT KADO!

Ik zal de link naar Katinka’s website toevoegen.., dat maakt het je gemakkelijker om zelf contact met haar op te nemen.

Ik heb mijn portretten intussen uitgekozen en ga ze deze week ophalen, kan niet wachten.

Misschien dat ik er zelfs een aantal in de winkel ga ophangen.., ik ben er écht trots op.

Het is een prachtige reportage geworden.., helemaal mij…!

Ongelooflijk bedankt Roos & Katinka…, I am Still Blown away by the Experience!

xxx ANKii

Fotografie: Katinka Tromp Photography  | https://katinkatrompphotography.com/  https://www.facebook.com/KatinkaTromp/

Make Up & Haar: Rose Boon  |  https://www.facebook.com/Roseastyle

PASAFSPRAAK MAKEN

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque diam nibh, hendrerit id sodales in, ornare in purus. Cras fringilla eu elit non varius. Curabitur iaculis, est nec aliquam accumsan, eros nulla finibus ligula, ac pharetra enim diam et nisi. Maecenas vitae euismod justo. Phasellus nec dapibus est, a aliquet risus. Duis dictum sapien non vehicula commodo.

Cras et magna a erat egestas faucibus id id velit. Aliquam interdum, ipsum at ornare feugiat, erat augue egestas dolor, vel lacinia purus dolor ut est. Nam faucibus sed tellus molestie vestibulum. Maecenas interdum, enim id fermentum ornare,

Meer berichten

21 september 2020
SYLVIE MEIS GETROUWD IN TROUWJURK VAN GALIA LAHAV!
19 april 2019
STYLED SHOOT ALICE IN WONDERLAND
17 april 2019
THE PASSION 2019 IN DORDRECHT

Bekijk het assortiment